Voor peuters en kleuters

'Dankzij onze producten worden kinderen nóg groter.'

 
Lesmateriaal

Wij hebben momenteel 2 lespakketten ‘vitamines eten’ beschikbaar: Eén voor peuters en één voor kleuters. Gezonde voeding en gezond eten staan hierin centraal. 

Een compleet lespakket bestaat uit het prentenboek, een lesmap en 2 posters. De basis van het lespakket wordt gevormd door het verhaal in het prentenboek. Meer informatie over het verhaal vind je hier. Alle andere materialen zijn afgeleid van het verhaal en de prenten en in dezelfde stijl vorm gegeven. 

Het is een pakket om gedurende 6 tot 8 weken aan het thema te werken, maar je kunt ook gedurende het hele jaar steeds een aantal onderdelen terug laten komen waardoor je echt een verandering in de mindset teweeg kunt brengen. Het lesmateriaal is inzetbaar in elke periode van het jaar en naar eigen keuze en inzicht te differentiëren. Het pakket hoeft maar één keer aangeschaft te worden en kan daarna elk jaar opnieuw gebruikt worden.

Het prentenboek

De lesmap

Twee posters

Peuters

Bekijk de opzet van de peuter lesmap hier in onze webshop.

De lesmap voor peuters is ingedeeld in de volgende categorieën:
– Onderzoeksactiviteiten
– Spelactiviteiten
– Constructieve- en beeldende activiteiten
– Taal- en gespreksactiviteiten
– Lees- en schrijfactiviteiten
– Reken- en wiskundige activiteiten

Op de voorkant van elk tabblad staan suggesties voor de betreffende categorie en achter de tabbladen vind je extra praktisch materiaal behorend bij de betreffende categorie. 
We geven suggesties voor de SLO doelen maar ook voor de vier pedagogische basisdoelen van Riksen Walraven. Mede hierdoor is het pakket ook VVE waardig is. Het materiaal en de ideeën zijn gemakkelijk te differentiëren.

Wist je al dat ons lesmateriaal voor peuters binnen de voorwaarden van de stimuleringsbijdrage ‘Lekker naar Buiten’ van De gezonde kindervang valt? Hiermee kun je dus de volledige aanschafkosten van ons pakket terug krijgen! Speciaal hiervoor hebben we dit actiepakket samengesteld en deze handleiding geschreven. Kijk voor meer info op https://eengezondestart.nl/cms/bijdrage 

Kleuters

De lesmap voor kleuters is ingedeeld in de volgende categorieën:

– Onderzoeksactiviteiten
– Spelactiviteiten
– Constructieve- en beeldende activiteiten
– Taal- en gespreksactiviteiten
– Lees- en schrijfactiviteiten
– Reken- en wiskundige activiteiten
– Overige activiteiten
– Bijlagen

Op de voorkant van elk tabblad staan lessuggesties voor de betreffende categorie en achter de tabbladen vind je extra praktisch materiaal behorend bij de betreffende categorie. 
Wanneer je met ons lespakket start, maak je eerst een keuze welke doelen je de komende weken wilt behandelen. Daarna bekijk je in de lesmap (met meer dan 185 ideeën) wat hier het beste bij past. Het materiaal en de ideeën zijn in te zetten en differentiëren voor zowel jongste als oudste kleuters. 
De lesmap kan door meerdere klassen gebruikt worden. Het is wel handig om voor elke klas een eigen prentenboek en posters bij te bestellen. 

Bekijk de video om meer te weten te komen over het lespakket. 

Download het stappenplan om te beginnen met het lespakket.

 

In deze video leggen we je in 3.30 minuten uit waar wij voor staan en waarom we de dingen doen zoals we ze doen.


Geïnteresseerd? Bekijk de
webshop!