Kan ik zelf een website maken?

Een website is natuurlijk heel belangrijk, maar is niet zo maar iets simpels. Ik had nooit gedacht dat het maken van mijn eigen website tot de mogelijkheden zou behoren. Toen Sheila dit voor het eerst noemde moest ik ook hard lachen, maar ze bleef heel serieus. Hmmm, misschien moest ik me er dan maar eens in verdiepen. 

Ze heeft me geholpen bij het kiezen van een provider en host-pakket en laten zien hoe je met WordPress zelf je website kunt bouwen. Ze vertelde me ook dat YouTube vol staat met instructiefilmpjes, dus ben ik die thuis maar eens gaan bekijken. 

Al gauw kreeg ik de smaak te pakken, dit was inderdaad makkelijker dan ik dacht! (Of ben ik toch slimmer dan ik soms denk ;-)?). Uuuuren heb ik zitten klikken, bouwen, puzzelen, luisteren en uitproberen. Het werkt zelfs een beetje verslavend en is eigenlijk nooit af. Het begon met de eerste pagina’s ontwerpen, daarna moesten ze in een menu komen. Alle knopjes moesten naar de juiste pagina doorgeleid worden, een homepage, een product pagina, een pagina over ons met een contactformulier en ga zo maar door. Ideaal dat je alles op YouTube kunt vinden en er zoveel mensen zijn die het leuk vinden om instructiefilmpjes op te nemen. 

Om alles te kunnen verkopen is er natuurlijk goede beveiliging en een webwinkel nodig. Hier heb ik een heuse studie van gemaakt en is ook gelukt. Ideal is geïnstalleerd, de bedrijfsrekening is geopend en ook gekoppeld.

Toen kwam ik op het idee van een blog. Na al die ingewikkelde dingen ging dit vrij gemakkelijk. Er is zelfs een knop om een bericht te ontvangen bij een nieuwe blog. Ik ben trots.

Inmiddels ben ik behoorlijk handig en kan ik alles precies maken zoals ik het wil. Dus ja, het is echt waar. Je kunt zelf een website bouwen!

0
    0
    Jouw winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar webwinkel