Wij kiezen voor bewuste prentenboeken

Bewuste keuzes maken is iets wat wij belangrijk vinden. Keuzes die goed zijn voor jezelf, maar ook goed voor onze aarde. Dit willen we ook graag in onze producten doorvoeren en daarom kiezen wij voor bewuste prentenboeken.

Bewuste prentenboeken vertellen een leuk verhaal, maar bevatten ook een boodschap. Bij al onze prentenboeken wordt een stukje bewustwording gecreëerd. Dit kan gaan om het maken van bewuste keuzes en/of bewustwording van hoe iets werkt. ‘Bram en de Toverspiegel’ is het eerste prentenboek in deze serie. De spreekwoorden ‘jong geleerd is oud gedaan’ en ‘beter voorkomen dan genezen’ zijn helemaal van toepassing.

Om het label ‘bewust’ nog een extra boost te geven, laten wij onze producten ook op een bewuste manier drukken. Wij hebben gekozen voor GroenPrint in Rotterdam. Zij verzorgen CO2-neutraal drukwerk en zoeken constant naar duurzame alternatieven. Wij kiezen voor 100% gerecycled FSC papier. Dat onze producten van gerecycled papier worden gemaakt vinden wij echt heel gaaf en het mooie is dat er geen kwaliteitsverlies is. Het is net zo mooi als niet gerecycled papier bij ander drukwerk. Het is alleen duurder om in te kopen.

FSC is een keurmerk waarmee gegarandeerd wordt dat de grondstof voor de producten voortkomt uit verantwoord beheerde bossen. Bij elke bestelling die we bij ze doen, planten ze een extra boom om de minimale hoeveelheid vrijgekomen CO2 te compenseren. Tof toch! 

Voor de verzending maken we ook gebruik van gerecycled materiaal en dit doen wij natuurlijk zonder plastic. 

Daarnaast hebben we voor onze zakelijke rekening voor de duurzaamste bank van Nederland gekozen: de ASN bank. Deze bank bevordert een duurzame samenleving door onder andere duurzaam te investeren, financieren en sponsoren. Hier kun je alleen maar blij van worden. 

We willen graag iets nieuws aanbieden, maar natuurlijk niet ten koste van de aarde. Daarom kiezen we voor 100% gerecyclede materialen èn duurzaam ondernemen. Met deze bewuste keuzes zorgen wij ervoor dat we geen extra ‘schade’ toebrengen aan de aarde, of dit tenminste zo veel mogelijk beperken. We hadden de producten het liefst op de fiets bij je thuis laten bezorgen, maar helaas is dit nog niet mogelijk. Misschien ooit in de toekomst! 

Helaas zijn veel duurzame opties nog duurder dan niet duurzame alternatieven. Dat wij duurzaam willen ondernemen, is onze keuze. Daarom kiezen wij er ook voor om deze kosten niet aan de consument door te berekenen, maar voor onze eigen rekening te nemen. Een goed begin begint bij jezelf! Doe je mee?

0
    0
    Jouw winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar webwinkel