Dan moet ik een bedrijf oprichten

‘Als je je eigen prentenboek wilt uitgeven, moet je je registreren als uitgeverij bij de kamer van koophandel.’
Dat was een van de tips die ik kreeg van de vrouw die haar eigen prentenboek al had uitgegeven. Toen de samenwerking met Sheila eenmaal echt op gang begon te komen, hebben we een naam gekozen voor de uitgeverij: Studio Groot. Een naam met potentie. Sheila had al ideeën voor een logo dus ging hiermee aan de slag. 

De volgende stap was mezelf online inschrijven bij de kamer van koophandel. Een paar weken later mocht ik naar Rotterdam om me daar te legitimeren en alles definitief te maken. En toen was ik ineens een ondernemer. 

Een paar dagen later vielen er dagelijks blauwe enveloppen van de belastingdienst op de deurmat. Een brief met mijn btw-nummers en drie brieven met gegevens voor de online belastingaangifte. Hmmm, nu wordt het wel heel serieus. Sheila had de term ‘kleine ondernemersregeling’ al een keer genoemd maar ik had me er nog niet verder in verdiept. Misschien werd het tijd om dat nu eens te doen. 

Ik heb diverse webinars gevolgd waaronder één over het parttime opstarten van je eigen onderneming. Alles is op internet te vinden, heel handig. De verwachting is niet dat we ineens bakken met geld gaan verdienen, dus daarom heb ik de ‘kleine ondernemersregeling’ aangevraagd. Verder heb ik een administratiepakket gekozen en ga ik proberen dit zelf bij te houden. Ik heb ooit nog als bijbaantje op een accountantskantoor diverse boekhoudingen van bedrijven bij moeten houden. Dit lukt me vast ook wel dan. Ik heb er zin in! En dan is het tijd om na te denken over verdere zaken die bij het opstarten van een eigen bedrijf horen.

0
    0
    Jouw winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar webwinkel